verslagen

20/9 Verslag reis Bras-Haut – door Yvonne

Wat is het fijn om elk jaar met onze vaste groep op vakantie te gaan. Dit jaar is onze reis een beetje minder plezant geweest, omdat twee à drie weken geleden iemand van onze vaste groep overleden is, Louis. Hij keek zoals elk jaar uit naar onze reis en ging ook telkens opnieuw met ons mee. Nu is hij er niet meer, we missen hem.
De buurtwerkers hebben voor ons allen een huis gehuurd in Bras-Haut. Het dorpje ligt tussen Libramon-Chevignon en Saint-Hubert. Op maandag 4 juli 2011, van zodra de busjes er waren, hebben we alles in geladen en zijn we vertrokken. Onderweg hebben we een stop gehouden om te eten en te drinken. Nadien was het richting Colruyt om boodschappen te gaan doen. We haalden er eten en drank voor gans de groep. Nadien zijn we naar het huis gereden, de verdeling van de kamers gedaan, gegeten en kort samengekomen om de uitstap van de volgende dag te bespreken.
Dinsdag zijn we naar het Wildpark te Saint-Hubert geweest. Het was echt de moeite om er naar toe te gaan. De dieren liepen er gewoon los tussen ons, sommigen onder ons gaven de dieren eten uit hun hand. Na het bezoek aan het Wildpark bespraken we onze bestemming voor woensdag. Er werd afgesproken dat diegenen die wilden, konden gaan zwemmen in Luxemburg en de rest in shoppingcenter Cactus konden gaan winkelen. ’s Avonds kookten een paar jongeren voor ons; het was heel lekker.
Donderdag zijn we met ons allen naar het kasteel Radhadesh van Petite Somme te Septon-Durbuy geweest. Het was echt de moeite om er een bezoekje te brengen. Eerst hebben we een filmpje bekeken en daarna zijn we elke kamer apart gaan zien. De gids die ons begeleidde heeft het allemaal heel goed uitgelegd. Na onze rondleiding zijn we terug naar onze bestemming gereden om daar te smullen van de barbecue. Daarna was het valiezen klaarmaken en als afsluiter een kampvuur.
Vrijdag na het ontbijt hebben we de valiezen in de busjes gedaan, alles opgeruimd en een groepsfoto gemaakt. Nadien reden we richting Durbuy waar we ’s middags gegeten hebben en tenslotte richting Leuven.

18/05/11

Verslag van uitstap met de beleving van Louis
 
Voorstelling bewerking van Animal Farm
 
Op het binnenplein stond een camionet met een zeil over.Plots komt er een man op ons af met lege bidons(jerrykannen?) en zegt;wie heeft hier de spiegel van mijn camionet stuk gemaakt?!
Iedereen begon te lachen want het was wel best grappig.
Ik hoorde aan zijn spraak dat hij uit het buitenland kwam.Hij koos twee gasten uit het publiek om hem te helpen en wie wou kreeg een tasje koffie aangeboden
Ik dacht bij mezelf in het begin wat is hier eigenlijk de bedoeling van deze voorstelling maar het werd me duidelijker tijdens deze voorstelling en begreep en vond het toen beter.
Volgens mij was de bedoeling hier om te laten zien hoe het is om te leven als boer/landbouwer in zijn land maar ik weet niet meer waar hij juist vandaan kwam?Ik kreeg het gevoel dat het in zijn land zwaarder is als boer dan hier en dat het ginder moeilijk is te overleven en wel wat plantrekkerij vraagt.
Op het laatste moesten we allemaal dicht bij elkaar in een kring gaan staan en liet hij op nog steeds misterieuze wijze voor mij zijn camionet ZONDER bestuurder rond ons rijden, hoe heeft hij dit gedaan?, ik blijf dit een raadsel vinden en vond het wel grappig.
We hebben nog een sticker gekregen en tegen hem gezegd;GOE DEDAAN!
 
Waarom ben ik hier naartoe meegegaan toen Wouter en Dries me dit vroegen.Omdat ik anders maar tussen mijn vier muren zit opgesloten en zo toch onder de mensen kom en dan nog eens iets leuk en interessant te zien krijg in het leven.Dit vind ik erg belangrijk voor me. 
 
Erfgoeddag 1 Mei ARMOE TROEF
 
Wouter was onze taxi en heeft ons eerst naar Leren Ondernemen gebracht waar wij werden ontvangen door Koen.
Tijdens een tasje koffie drinken konden we kaartjes invullen om de mensen die vroeger wees waren en overleden zijn te herinneren gevolgd door een minuut stilte.
Om twaalf uur zijn we gaan eten in ’T Lampeke.
Daarna zijn we naar het Sint-Rafaël ziekenhuis geweest en kregen we een rondleiding waardoor we konden zien hoe het er vroeger aan toe ging in de ziektezorg. We konden de kapel bezichtigen en werden rondgeleid in het museum met de verschillende kamers en apparatuur en meubilair zoals het vroeger was. Zoals een kinderkamer, patiëntenkamer, keuken, hartziekte, oogziekte...
Daarna was het in het auditorium een toonmoment van de film waar we hebben aan meegewerkt en konden zien en luisteren naar onze muziekalen bijdrage dat eerder in de lamp was opgenomen .
Lisette; ik was eerst verlegen omdat de mensen naar me keken maar daarna vond ik de belangstelling eigenlijk wel leuk.
Tegen vier uur zijn we naar Sint-Geertrui geweest om het beiaardconcert bij te wonen en waar er leuke liedjes zoals; oh oh ik heb zorgen van Louis Neefs gespeeld werd.
 
Het was een toffe en aangename dag maar mijn voeten deden wel zeer.
 
Lisette
 
 
    Share